Черниш: Навіть після повернення контролю над кордоном буде ситуація конфлікту на Донбасі

22.06.2016, 12:56

Навіть після того як Україна поверне контроль над кордоном, конфлікт на Донбасі не вирішиться. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в інтерв'ю «Голосу України».

«Ми бачимо, як сьогодні сіється ненависть по той бік, - намагаються зібрати на непідконтрольних територіях списки дітей, батьки яких загинули... називають українців карателями тощо. Тобто це способи, які зараз провокують фахівці з російських спецслужб, налаштованих на те, щоб підтримувати конфлікт довго. І якщо ми навіть здобудемо контроль над кордоном... Багато хто гадає: ось, мовляв, тоді ми все одразу проведемо. Ні. Ви отримуєте майже три мільйони людей, які вас не сприймають. Ви отримуєте конфлікт. І незалежно від того, контролюєте ви кордон чи ні, - це все одно ситуація конфлікту», - розповів Черниш.

Він зазначив, що в Україні конфлікт спровоковано штучно і в ньому немає політичної спрямованості, як це було в колишній Югославії.

«Намагалися штучно створити національну ідентичність - «новоросів». У спецслужб і політичного керівництва РФ це не вийшло», - сказав він.

Читайте АСН в Google News