У Москві ФСБ намагалася завербувати працівника українського посольства

22.06.2016, 09:54

У Москві спецслужби РФ намагалися завербувати одного з працівників шифрування підрозділу українського посольства. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, російська спецслужба діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищі, а сьогодні є полковником запасу збройних сил Росії.

«ФСБ тиснула на нього, проводила бесіди, щоб змусити звернутися до українського дипломата із пропозицією про конфіденційну співпрацю. Російські спецслужби за згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата в тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню сім'ї до Росії. Погрожували в разі відмови створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його відправленням до району проведення антитерористичної операції. Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби», - йдеться в повідомленні.

Після інструктажу української контррозвідки дипломат відмовився від подальших контактів і обговорень щодо пропонованої «співпраці». Співробітники СБ України забезпечили захист сім'ї працівника шифрування відділу і організували його повернення на батьківщину.

Читайте АСН в Google News