Порошенко: 35 військових медиків загинули за час АТО

17.06.2016, 12:08

За час проведення АТО на Донбасі Україна втратила 35 військових медиків. Про це під час свого звернення з нагоди Дня працівника медичної сфери заявив Президент Петро Порошенко, передає «112 Україна».

«Від початку війни якісну медичну допомогу тільки в лікувальних установах МО отримали близько 8 тис. шаших поранених воїнів. Переважну більшість із них, завдяки невтомній праці лікарів, вдалося повернути в стрій або до повноцінного цивільного життя. Але найвищою нагородою є подяка і молитви сімей, яким ви повернули живими синів, чоловіків. Вони низько вклоняються вам за гострий розум, золоті руки і велике ваше серце. Я приєднуюся до їхньої подяки і дякую вам шановні лікарі, шановні медики за вашу працю. На жаль, ми втратили 35 військових медиків, які до кінця виконали всій борг, рятуючи життя своїм бойовим побратимам», - розповів Порошенко.

Він зазначив, що одному з них, медику третього батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади, молодшому сержанту Зіничу Ігорю Вікторовичу він присвоїв звання Героя України посмертно.

Читайте АСН в Google News