Директор благодійного фонду може сісти на вісім років

17.06.2016, 11:24

Київською місцевою прокуратурою №5 направлено до суду обвинувальний акт щодо 41-річного директора благодійного фонду, який шахрайським чином заволодів понад 200 тисячами гривень, які зібрали громадяни на лікування бійця АТО. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

На початку 2015 року зловмисник разом із невстановленою слідством особою заволодів коштами жінки, яка розмістила в ЗМІ оголошення про збір коштів на лікування свого сина, який в 2014 році отримав важке вогнепальне поранення в зоні проведення АТО.

«Злочинці за допомогою дубліката сім-карти і паролів, які надходили на телефон, провели кілька фінансових операцій, перевівши понад 200 тисяч гривень із банківського рахунка жінки на рахунки іншої людини», - йдеться в повідомленні.

Чоловікові інкримінують ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки). Підозрюваному загрожує тюремний термін від трьох до восьми років.

Читайте АСН в Google News