Знайдено чорну скриньку літака EgyptAir, що розбився

16.06.2016, 18:00

Судно John Lethbridge міжнародної компанії Deep Ocean Search, яке бере участь у пошуковій операції, знайшло і підняло на поверхню води бортовий самописець літака А320 авіакомпанії EgyptAir, що розбився 19 травня у Середземному морі. Про це оголосило міністерство цивільної авіації Єгипту, пише ТАСС.

У заяві відомства зазначається, що чорну скриньку було піднято по частинах у кілька етапів, оскільки «вона дуже пошкоджена» і «розвалилася на кілька частин». Вдалося отримати апаратний сегмент, який містить модуль пам'яті із записом переговорів екіпажу і є найважливішою частиною самописця. Наразі ведеться підготовка до відправлення знайдених елементів чорної скриньки до Олександрії, де їх буде передано представникам Генеральної прокуратури та комісії з розслідування обставин катастрофи лайнера.

Генпрокуратура Єгипту вже дала вказівку передати самописець технічному комітету, який займеться процедурою його експертизи та розшифровки.

Напередодні ввечері комісія з розслідування обставин авіакатастрофи оголосила про встановлення місця розташування основних уламків лайнера.

Читайте АСН в Google News