Адвокат: Стосовно бійців добровольчих батальйонів порушується принцип презумпції невинуватості

01.07.2015, 13:04

Всі кримінальні провадження, порушені проти добровольців батальйонів «Правого сектора», «Айдара», «Січі» та «Торнадо», дуже схожі між собою — за цими справами інкримінують організацію злочинного угруповання. Про це під час прес-конференції розповів адвокат, член ради правозахисної групи «Січ» Віталій Погосян, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

За його словами, добровольцям висувають такі самі підозри, що й сепаратистам. До того ж він зазначив, що стосовно добровольців порушується принцип презумпції невинуватості. «Якщо хто-небудь і скоює злочин, то презумпцію невинуватості ніхто не скасовував. Чому на високому рівні вже звучать однозначні висловлювання, що люди винні? Ніхто не має права називати (кого завгодно, — ред.) злочинцем до рішення суду», — зазначив Погосян.

При цьому Погосян наголосив, що до всіх затриманих бійців батальйону «Торнадо» застосовували методи фізичного впливу, у них зафіксовано тілесні ушкодження. За словами адвоката, затриманих били під час проведення слідчих дій.

Читайте АСН в Google News