Парубій: Підтримка українцями НАТО зросла до 45% через агресію Росії

14.06.2016, 11:33

Через воєнну агресію РФ підтримка вступу в НАТО серед українців зросла до 45%. Про це заявив під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна.

«Ми стоїмо на тому, що є чинним рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО. Ми переконані, що це рішення буде реалізовано. Нехай з часом, але Україна, поза сумнівом, стане членом НАТО», - розповів спікер.

Він зазначив, що обраний курс євроатлантичної інтеграції сприяє утвердженню в Україні демократичних цінностей, є важливим інструментом підтримки реформ у секторі безпеки та оборони України. Парубій наголосив, що цей курс забезпечує спільну протидію сучасним викликам і загрозам безпеки.

«За даними різних соціологічних опитувань, сьогодні майже половина українців підтримує вступ України в НАТО. Для прикладу хочу вам сказати, що ще кілька років тому ця цифра не перевищувала 19%. За останніми дослідженнями Центру Разумкова, 45% українців підтримують вступ України в НАТО - це фундаментальні зміни, які відбулися в свідомості українців за останні роки», - сказав глава парламенту.

Читайте АСН в Google News