«Нафтогаз» припинив закупівлю газу в «Газпрому»

01.07.2015, 08:48

НАК «Нафтогаз» України припиняє закупівлю газу у ВАТ «Газпром». Як повідомляє прес-служба української компанії, це пов'язано з тим, що 30 червня 2015 року закінчується термін дії додаткової угоди між «Нафтогазом» і «Газпромом», а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені під час тристоронніх переговорів у Відні.

За інформацією прес-служби, транспортування газу територією України для європейських клієнтів «Газпрому» триватиме в повному обсязі відповідно до контрактних умов. Важливою умовою відновлення закупівлі російського газу є узгодження тимчасової позиції щодо спірних пунктів контракту між «Нафтогазом» і «Газпромом» на строк, як мінімум, до завершення I кварталу 2016 року.

«Домовленості мають бути представлені і закріплені таким чином, що дасть змогу кожній зі сторін бути впевненою в їх виконанні», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба «Нафтогазу», щоб уникнути ескалації в газовій суперечці і запобігти ризику перебоїв із поставками газу європейським споживачам у зимовий період, українська та європейська сторони запропонували російській стороні погодити таке тимчасове рішення.

«На жаль, російська сторона поки що не підтримала цю пропозицію і відмовилася від ухвалення тристороннього урядового протоколу», — йдеться в повідомленні.

У компанії також висловили сподівання, що за сприяння Єврокомісії сторони найближчим часом дійдуть згоди щодо прийнятних умов поставок газу з РФ для України.

Читайте АСН в Google News