Екс-голова Головного слідчого управління СБУ Вовк перевірить законність свого звільнення

30.06.2015, 18:06

Колишній начальник Головного слідчого управління СБУ генерал-майор Василь Вовк сумнівається в законності дотримання процедури свого звільнення. Про це він заявив «Аналітичній службі новин» (АСН).

За його словами, зараз кадрові питання мають виключно політичний підтекст, а під час війни не буває ні кадрової, ні іншої роботи, без політики. За його словами, такий підхід до призначень і звільнень чітко простежується з минулого року.

«Усе замішано на політиці з початку минулого року, з початку анексії Криму Російською Федерацією. І це не погано, це об'єктивна реальність і від цього нікуди не подітися. Інша справа, де більше політики, а де менше - це вже визначати експертам-політикам, експертам- економістам», - зазначив Вовк.

Він також зазначив, що не вважає, що він десь недопрацював, тому зараз активно вивчає правові підстави і дотримання процедури звільнення відповідно до чинного законодавства.

«Кадри повинні змінюватися. Інша справа, що всі зміни, тим більше на такому високому рівні, повинні проходити відповідно до процедури, а процедура повинна бути чітко, відповідно до законодавчих та інших нормативних актів, дотримана. Зараз я вивчаю всі процедури і наскільки вони накладаються на різні сфери права. І після того, як я вивчу це питання - зможу відповісти щодо правових підстав або відсутності таких щодо звільнення тих чи інших осіб у Службу безпеки України», - зазначив Вовк.

Читайте АСН в Google News