Енергоблоки Чорнобильської АЕС звільнили від ядерного палива

07.06.2016, 12:24

6 червня 2016 року було завершено вивантаження відпрацьованого ядерного палива з енергоблоку №1 Чорнобильської АЕС. До цього від ядерного палива були повністю звільнені енергоблок №2 і №3. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

«Роботи з вивантаження блоків від відпрацьованого ядерного палива тривали дев'ять років. До завершення будівництва сховища СВЯП-2, яке фінансується за рахунок міжнародної технічної допомоги, паливо тимчасово зберігатиметься у сховищі СВЯП-1», - сказав Семерак.

Міністр підкреслив, що новий статус енергоблоків Чорнобильської АЕС дозволить перейти до наступного етапу зняття їх з експлуатації.

«Завершився черговий, важливий крок трансформації зони відчуження в територію змін і розвитку. Після звільнення блоків ЧАЕС від відпрацьованого ядерного палива рівень екобезпеки в зоні відчуження істотно зросте», - зазначив міністр.

Семерак також нагадав, що Міністерство екології і природних ресурсів України працює над розробкою нової програми розвитку Чорнобильської зони.

Читайте АСН в Google News