На лінії розмежування в зоні АТО зловили бойовика-кулеметника

06.06.2016, 16:29

У Донецькій області, на лінії розмежування, затримали бойовика на прізвисько Саха, який проходив бойову підготовку під керівництвом російських інструкторів. Про це повідомляє прес-служба управління Нацполіції в області.

«Правоохоронці спільно з СБУ встановили, що 21-річний житель Горлівки вступив до лав «ДНР» у січні 2015 року з метою збагачення. Мав погони молодшого сержанта, був кулеметником окремого мотострілецького батальйону 3-ї бригади 1-го армійського корпусу незаконного збройного формування «Беркут». За бойовиком було закріплено великокаліберний кулемет «Утес». Кулеметник дислокувався на вогневих позиціях біля Горлівки. 17 травня поточного року він рано-вранці повертався на закріплену позицію, але, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, заблукав і випадково вийшов на лінію розмежування поблизу позицій ЗСУ. Внаслідок підриву на розтяжці він дістав тяжке осколкове поранення в живіт і був затриманий військовослужбовцями ЗС України, а потім доправлений у лікарню міста Торецька, де тривалий час лікувався», - сказано в повідомленні.

У бойовика вилучили металевий жетон з його даними і погони молодшого сержанта російського зразка. Хлопець розповів правоохоронцям, що бойову підготовку проходив на полігоні біля Єнакієвого. Там інструкторами були громадяни РФ, які виділялися характерним акцентом і були у військовій формі російського зразка. «Примітно, що бойовик висловив подяку військовослужбовцям ЗС України, які надали йому першу медичну допомогу і доправили до лікарні, тим самим рятуючи йому життя», - сказано в повідомленні.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Читайте АСН в Google News