В Одесі запрацює принцип відкритого неба

29.06.2015, 15:07

Державна авіаційна служба з понеділка впроваджує принцип «відкритого неба» стосовно спільного підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса» і пропонує іноземним бюджетним авіаперевізникам необмежену кількість польотів. Про це йдеться в повідомленні Державіаслужби.

«Починаючи з 29 червня, в міжнародному аеропорту «Одеса» планується застосувати принцип «відкритого неба». Це продовження експерименту від 2 квітня 2015 року, розпочатого в міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. «Відкрите небо» означає, що українська авіаційна влада в односторонньому порядку зніме обмеження з виконання польотів за кількістю призначених авіаперевізників і рейсів», — йдеться в ньому.

Згідно з повідомленням, винятком є ​​лише напрям «Одеса — Стамбул», за яким декільком авіаперевізникам надано право на здійснення 14 регулярних рейсів на тиждень — максимум, дозволений чинною двосторонньою угодою між Україною і Туреччиною.

Також повідомляється, що з 30 червня Державіаслужба направить листи авіаційній владі інших держав з пропозицією зняти обмеження на польоти в аеропорт «Одеса».

Крім того, листи надішлють у лоукост-компанії з пропозицією здійснювати необмежену кількість польотів в аеропорт «Одеса».

Читайте АСН в Google News