На Харківщині вилучили півтонни контрафактних хімікатів

29.04.2016, 13:47

Працівники Управління захисту економіки Нацполіції Харківської області встановили громадянина, який організував підпільний цех з виробництва контрафактних хімікатів. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Харківській області.

«Організатор «підприємства» орендував складське приміщення, завіз спеціальне обладнання і запустив виробничий процес. Зокрема, виробництво хімікатів для захисту культур від комплексу хвороб під логотипом торгової марки українського виробника. У Харкові розташована нелегальна друкарня, де виготовляли тару для фальсифікату. Готова контрафактна продукція реалізовувалася на одному з центральних ринків місцевим підприємцям, а ті продавали її громадянам. Вартість такої продукції була значно нижчою за ринкову», - йдеться в повідомленні.

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили півтонни фальсифікованого хімікату. Вартість вилученої продукції становить 300 тисяч гривень.

Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України і передано для подальшого розслідування до Холодногірського відділу поліції ГУ НП області. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Оперативники УЗЕ вживають заходів із встановлення кола осіб, причетних до цього правопорушення.

Читайте АСН в Google News