ФРН і Австрія закликають Італію зупинити потік біженців

29.04.2016, 13:28

Міністри внутрішніх справ ФРН та Австрії закликали Італію вжити заходів, аби зберегти свободу пересування всередині Шенгенської зони, зокрема на італійсько-австрійському кордоні. Відповідальність за те, що відбувається на прикордонному перевалі Бреннер - найбільш використовуваному дорожньому з'єднанні між Австрією та Італією - лежить саме на італійській стороні. Про це заявив глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр на прес-конференції в Потсдамі після закінчення зустрічі зі своїм австрійським колегою Вольфгангом Соботкою, передає DW.

Соботка у свою чергу також зазначив, що запобігання масовому напливу біженців на кордоні - завдання Італії. Наразі в Лівії від 200 тисяч до 1 мільйона осіб чекають можливості вирушити до країн ЄС, причому приблизно 70% з них - економічні мігранти, цитує австрійського міністра агентство Reuters. У зв'язку з цим Австрія готова побудувати на прикордонному перевалі Бреннер загородження, проте лише у разі потреби.

Глава МВС ФРН також висловив стурбованість тим, що до Європи прибуватиме дедалі більше мігрантів, які прямують через Лівію та Італію.

«Балканський маршрут» залишився у минулому і біженці більше не вирушатимуть ним до Німеччини Австрії і центру Європи», - заявив де Мезьєр. За його словами, «нині злободенною темою є альтернативні маршрути».

Читайте АСН в Google News