Порошенко передав для ЗСУ нову реактивну ракету «Вільха»

27.04.2016, 17:04

Українські інженери розробили і створили високоточний реактивний снаряд «Вільха» для артилеристів ЗСУ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Президент України Петро Порошенко.

«Передав у війська чергову партію озброєння. Велика подяка всім вітчизняним зброярам за розробку сучасних протитанкових ракетних комплексів, мінометів різних калібрів, високоточних артилерійських снарядів. На завершальній стадії також перебувають роботи зі створення сучасних комплексів управління, модернізації реактивної системи «Град» та інші проекти. Значним досягненням є успішно проведені у березні цього року перші випробування вітчизняного високоточного снаряду «Вільха», - написав Президент.

Він висловив упевненість, що озброєні сучасною зброєю і своєю майстерністю українські воїни разом із бійцями дипломатичного фронту виженуть окупантів з України.

За неофіційними даними, 300-міліметровий снаряд «Вільха» розробляється дніпропетровським КБ «Південне». Систему управління з інерціального наведення та корекції за допомогою GPS створює київське КБ «Луч».

Читайте АСН в Google News