Політолог: Новий законопроект про місцеві вибори небезпечний для країни

22.06.2015, 15:29

Законопроект про місцеві вибори, ухвалений депутатами Ради в першому читанні, дуже сумнівний і може бути небезпечним і проблематичним для країни. Тому краще йти на вибори зі старим законом. Про це заявив політолог, керівник аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов на прес-конференції у Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

«Дивлячись на прізвища авторів законопроекту і на документ, розумієш, що він написаний на коліні — дуже сумнівний і сирой в правовому відношенні. Очевидно, що наші реформатори заблукали в трьох соснах ... Зрозуміло, що треба пов'язувати закон про місцеві вибори з адміністративною реформою. Але вона ще зовсім не готова. Не проведено децентралізацію, яку мали провести, і незрозумілі повноваження, з якими працюватимуть новообрані депутати. Ухвалення цього закону вийшло за межі пристойності. Поспіх тут недоречний», — розповів Золотарьов.

За словами політолога, для нардепів важливішим виявилося поставити рису в коаліційній угоді, ніж ухвалити більш-менш нормальний документ, за який не буде соромно.

«Закон зазнає ще безліч змін і не унеможливлюю того, що після всіх цих доробок доведеться доопрацьовувати старий законопроект і вносити в нього новації на кшталт двотурових виборів мерів великих міст. Але йти на вибори треба зі старим законом, оскільки в такому вигляді законопроект нічого, крім хаосу і делегітимізації новообраних органів влади, не принесе», — зазначив політолог.

Експерт вважає, що документ — небезпечний і проблематичний. Він зазначив, що більшість колег вкрай критично ставляться до цього закону.

Читайте АСН в Google News