Міклош назвав причини провалу реформ

26.04.2016, 11:46

Слабке політичне керівництво і погана комунікація при проведенні реформ не дали можливості їх реалізувати. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Іван Міклош в інтерв'ю Deutsche Welle.

«На заваді реформ був брак єдності всередині коаліції, погана комунікація між урядом і парламентом, а також між урядом, парламентом і суспільством. Минулого року тільки 37 відсотків урядових законопроектів були схвалені парламентом. Це - дуже поганий показник», - впевнений Міклош.

Він зазначив, що уряд Яценюка за два роки зробив набагато більше, ніж попередники за два минулих десятиліття. Однак цього не достатньо.

«Технократи мали один істотний недолік - вони не були політиками, тому не здійснювали комунікацію, не робили політичну роботу. Скажімо, Наталя Яресько домоглася блискучих результатів, зокрема фіскального дефіциту, скоротивши його, як я вже згадував, в рази. Але, крім того, вони не робили того, що також повинні робити міністри: спілкуватися з парламентом і суспільством, борючись за реформи, пояснюючи їх», - зазначив Міклош.

Програма реформ прописана і в програмі співпраці з МВФ, і в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Їх реалізація залежить від політичної складової роботи, додав радник Гройсмана.

Нагадаємо, 22 квітня Петро Порошенко призначив словака Івана Міклоша радником прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте АСН в Google News