Порошенко чекає на призначення нового генпрокурора наступного пленарного тижня

25.04.2016, 00:20

Президент Петро Порошенко оптимістично налаштований у вирішенні питання з ухваленням необхідного законодавства і затвердженням нового генерального прокурора України. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

«Парламент знайшов у собі сили і сформував коаліцію, сформував новий уряд. Також я переконаний, що парламент має знайти в собі сили об'єднатися, прийняти необхідні закони, обрати нового генерального прокурора», - сказав Порошенко зазначивши, що це має статися під час першого пленарного тижня.

Президент також зауважив, що парламент повинен прийняти рішення і внести зміни до законодавства, які дозволять «новим, свіжим, чесним людям прийти до системи прокуратури».

Президент наголосив на важливості прийняття рішення парламентом, яке дозволить перезавантажити судову систему, зняти суддівську недоторканність. Усі ці кроки дадуть можливість здійснювати ефективну боротьбу з корупцією в судах. І нарешті домогтися того, щоб і антикорупційні розслідування, і розслідування проти посадовців колишньої влади, в тому числі й колишніх керівників країни, і посадовців, які знущалися над майданівцями, дістали судові вироки в оновленій судовій системі.

Читайте АСН в Google News