Росія готується відправляти «гумконвої» в Сирію

24.04.2016, 13:49

Російський Центр по примиренню ворогуючих сторін на території Сирії приступив до формування «гуманітарних конвоїв» для жителів населених пунктів провінцій Дамаск і Хама, які приєдналися до процесу примирення. Про це йдеться в інформаційному бюлетені Центру, опублікованому на сайті Міноборони РФ, пише ТАСС.

«У російський Центр з примирення надійшли звернення про надання гуманітарної допомоги від керівників адміністрацій і старійшин трьох населених пунктів провінцій Дамаск і Хама, які приєдналися до процесу примирення. Фахівці Центру з примирення приступили до формування гуманітарних конвоїв для жителів цих населених пунктів», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, напередодні в Сирії в результаті ракетно-бомбових ударів авіації сирійського президента Башара Асада в районах, підконтрольних повстанцям, і обстрілів з боку повстанців загинула щонайменше 31 цивільна особа. Субота стала другим днем ​​масованих бомбардувань з боку урядових військ: напередодні в результаті ракетно-бомбових ударів по об'єктах поблизу Алеппо загинули не менше 25 цивільних осіб, близько 40 осіб отримали поранення.

РФ активно формувала і доставляла «гумконвоі» для бойовиків на окупованому Донбасі, без надання дозволу на огляд вантажів митниками та міжнародними спостерігачами, незважаючи на міжнародні норми надання гуманітарної допомоги: після доставки вантажів терористи посилювали обстріл українських збройних сил і мирних жителів.

Читайте АСН в Google News