На Луганщині «Фантом» ліквідував перевалочну базу для незаконного переправлення товарів через лінію розмежування

24.04.2016, 13:40

На Луганщині працівники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» ліквідували перевалочну базу, на якій накопичувалися товари для незаконного переміщення на тимчасово окуповану територію.

Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, між селами Лопаскине і Трьохізбенка на нелегальній переправі через р. Сіверський Донець було затримано автомобіль ВАЗ-2102. В ході його огляду було виявлено партії сиру і електросвітильників. За словами водія, він мав намір переправити вантаж для продажу на непідконтрольній Україні території.

Крім того, за інформацією ДФС, у нього було виявлено 230 тисяч гривень готівкою, які водій мав передати громадянину як оплату за поставку і реалізацію продукції.

«В ході слідчих дій було встановлено, що чоловік, якому призначалися 200 тисяч гривень, проживає в підконтрольному Україні селі Кряківка. За місцем свого проживання він організував перевалочну базу, де накопичував товари і дрібними партіями переправляв на окуповану бойовиками частину Луганської області.

Крім того, затриманий перевізник - житель окупованого Слов'яносербська, який на гумовому човні переплавляв товари через річку», - йдеться в повідомленні.

Щодо водія автомобіля ВАЗ складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції). Матеріали про незаконне переміщення 200 тисяч гривень передано в СБУ.

Зараз триває перевірка.

Читайте АСН в Google News