За підсумками Варшавського саміту буде оголошено про новий пакет допомоги з боку НАТО Україні

19.04.2016, 15:48

Україна може подати в майбутньому заявку на членство в НАТО, але це станеться пізніше, коли Київ та Альянс будуть до цього готовими. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, пише Укрінформ.

«Як сказано у декларації Бухарестського саміту, «двері НАТО для України відчинені». І рішення буде прийнято на політичному рівні, коли і НАТО, і Україна будуть готовими. Я сьогодні відкрито заявив Північноатлантичній раді, що ми знову порушимо це питання. Але це станеться в майбутньому. І ми працюємо над цим. Але нині офіційної заявки не буде», - заявив заступник міністра закордонних справ України.

Говорячи про перспективи і результати участі України на рівні глави держави у Варшавському саміті НАТО 8-9 липня, Пристайко зазначив, що українська сторона чекає на політичну підтримку з боку союзників, а також перспективи прогресу щодо тісної співпраці між Україною і НАТО.

Пристайко також наголосив, що за результатами Варшавського саміту очікується оголошення про новий всеосяжний пакет допомоги з боку Альянсу для України.

Читайте АСН в Google News