Аваков: Конфлікт між ротою «Торнадо» та військовою прокуратурою вичерпаний

19.06.2015, 18:06

Проблеми нерозуміння і конфлікту між бійцями підрозділу «Торнадо» та військовою прокуратурою вичерпані. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, проблеми створені штучно непрофесійними і некоректними діями суміжників.

«Так, суд заарештував сімох міліціонерів на чолі з командиром роти з важкими звинуваченнями. Так, я прийняв рішення, у цьому зв'язку, розформувати роту і переатестувати особовий склад - для винесення рішення, хто гідний служити далі, а хто ні. Але! Говорив і повторюся - очищення міліції, спецпідрозділів йде і йтиме далі! І вигнання і арешти «брудних» міліціонерів не повинні кидати тінь на тих, хто чесно служив і служить Україні», - написав Аваков.

При цьому міністр зазначив, що бійці, які чесно виконували свій обов'язок, нестимуть службу далі - пройшовши переатестацію і будучи зараховані в інший підрозділ.

«Що стосується Руслана Онищенка і ще шести заарештованих міліціонерів за звинуваченням у низці тяжких злочинів - міру їх відповідальності визначить за підсумками слідства суд», - зазначив Аваков.

Він додав, що в.о. командира «Торнадо» Микола Цукур заявив: підрозділ виконує всі накази міністра МВС і перебуває в повному управлінні і в складі сил АТО.

«Я особисто говорив сьогодні з в.о. командира - він мені доповів всі обставини конфлікту, що стався, і підкреслив повне вертикальне підпорядкування. Звичайно, бійці схвильовані арештами командира і ряду товаришів по службі, але повністю виконують всі команди і підкоряються військовій дисципліні», - додав Аваков.

Читайте АСН в Google News