На кордоні з Румунією українські прикордонники затримали контрабандистів

07.04.2016, 12:54

На українсько-румунському кордоні прикордонники затримали кількох контрабандистів. Один порушник намагався перевезти нелегальні сигарети в паливному баку, а інший за контрабандний тютюн пропонував хабара. Ще у одного чоловіка вдома знайшли великий тайник контрабанди. Про це передає ZIK.ua.

У селі Селятині Чернівецької області, недалеко від кордону з Румунією, прикордонники вилучили велику партію сигарет. Більше 12 тис. упаковок виявили в приватному будинку, їхня загальна вартість - близько 240 тис. гривень.

«У приватному помешканні було виявлено 25 ящиків тютюнових виробів марки «Марбл» і «Фест». Отримавши ордер на огляд приміщення, прикордонники підтвердили підозри про контрабанду», - зазначив начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

Власника контрабанди на місці не знайшли. Зараз він перебуває за кордоном на заробітках. Однак на гарячому затримали 21-річного буковинця, який планував перевезти через кордон партію сигарет в паливному баку автомобіля. Весь товар прикордонники конфіскували.

Іншого чоловіка затримали при спробі підкупити прикордонників, щоб ті пропустили нелегальний товар.

«Було помічено особу, яка підійшла до прикордонному наряду і запропонувала переправити тютюнові вироби через українсько-румунський кордон. За це злочинець пообіцяв 50 євро за кожен такий ящик», - розповів начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

Зараз цьому перевізнику контрабанди інкримінують ще й намір підкупу.

Читайте АСН в Google News