МЗС закликає посилити тиск на Росію

05.04.2016, 17:10

МЗС України висловлює рішучий і категоричний протест через набрання чинності незаконно винесеним ганебним обвинувальним вироком щодо Надії Савченко. Про це йдеться в заяві відомства, опублікованій на його сайті.

У МЗС заявили, що дії російської «феміди» щодо Савченко стали прикладом безпрецедентної зневаги з боку Москви до основних норм і принципів міжнародного права у сфері захисту прав і свобод людини.

«Нехтуючи природними для всього демократичного світу нормами моралі, гуманності, справедливості і верховенства права, Росія наполегливо демонструє незворотність свого перетворення на тоталітарну державу, яка діє виключно репресивними методами і не здатна до конструктивного діалогу з рештою світу», - зазначається в повідомленні.

При цьому в МЗС зажадали від російської сторони згадати про міжнародні зобов'язання, які вона брала на себе як постійний член РБ ООН, член ОБСЄ, Ради Європи, в рамках Нормандського формату і відповідно до Мінських домовленостей, і, дотримуючись їх, негайно звільнити Надію Савченко і забезпечити її повернення в Україну.

«Закликаємо міжнародне співтовариство вжити заходів для посилення політичного і дипломатичного тиску на Російську Федерацію для звільнення Савченко, спільно виступити на захист життя, безпеки і загальнолюдських прав громадян України, які стали заручниками агресивної політики Кремля проти України», - йдеться в заяві.

Читайте АСН в Google News