Клімкін пообіцяв, що роботу генконсульства в Ростові швидко відновлять

13.06.2015, 15:50

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українська сторона вживе заходів для якнайшвидшого повернення до роботи генерального консульства в Ростові-на-Дону, на яке вночі напали невідомі.

«Прикметно: напали після святкування Дня Росії. Ми зробимо все, щоб якомога швидше відновити роботу консульства в інтересах наших громадян», - написав він у Твіттері.

Як повідомив представник генконсульства в ефірі Російської служби новин, у дипустанові в Ростові-на-Дону тимчасово припинена робота з громадянами.

«Консульству завдано дуже серйозних збитків, що ставить під питання можливість нашої роботи з відвідувачами. Ми прикордонне консульство, і у нас величезний потік громадян України, особливо з територій, де ведуться військові дії», - сказав він, додавши, що тепер вони поставлені перед загрозою того, що не зможуть "якийсь час відновити роботу і допомогти тим громадянам України, які перебувають на території РФ».

Нагадаємо, що минулої ночі група невідомих (близько 50 осіб) закидала камінням і яйцями будівлю генконсульства України в Ростові-на-Дону.

 

Читайте АСН в Google News