Ердоган: Україна і Туреччина продовжуватимуть відстоювати права кримських татар

10.03.2016, 13:13

Глава Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна готова разом з Україною відстоювати права кримських татар і домагатися законності на території анексованого Криму. Про це на свій сторінці у Facebook написав уповноважений Президента України з прав кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільної прес-конференції з Президентом України за результатами міждержавних переговорів зазначив, що одним з найважливіших аспектів українсько-турецьких відносин є кримські татари», - написав Джемілєв.

На думку турецького президента, зараз кримські татари змушені вести складне життя в умовах окупації та переслідувань. Саме тому необхідно тримати на міжнародному порядку денному тему порушення прав людини в Криму в усіх спільнотах.

«І в цьому питанні ми на одній позиції з Україною. Ми скоординовано докладатимемо спільних зусиль, використовуючи дипломатичні і правові заходи, спрямовані на подолання незаконних дій у Криму. Ми не визнавали і не визнаємо незаконну анексію Криму Росією», - заявив Ердоган.

Читайте АСН в Google News