Телефонні шахраї виманили у довірливих закарпатців майже 50 тисяч гривень

10.03.2016, 11:37

Поліція Закарпатської області розслідує факти телефонного вимагання. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області.

«Вчора до поліції звернулася 55-річна жителька с. Тячівка Ужгородського району Закарпатської області. Жінка розповіла, що її мати, 79-річна пенсіонерка, яка мешкає в с. Калини на Тячівщині, потрапила на гачок телефонних шахраїв. Зловмисники діяли за стандартною схемою - налякали матір, що її син, який проживає в Краснодарі (РФ), потрапив у ДТП. Необхідно терміново переказати гроші на банківський рахунок, щоб урятувати сина в лікарні. Жінка того ж дня знайшла 48 тис. гривень і переказала через термінал на зазначений рахунок», - йдеться у повідомленні. Про «нещастя» і втрачені гроші пенсіонерка розповіла доньці пізніше - через п'ять днів. Та одразу ж зв'язалася з братом. З ним виявилося все гаразд.

Ще один подібний випадок стався в Ужгороді. Цього разу «рятувати» довелося онука, якому нібито загрожувала кримінальна відповідальність за скоєний злочин.

«Жертвою крадіїв стала 83-річна місцева жителька. На домашній номер їй зателефонував невідомий і представився міліціонером. Чоловік начебто намагався витягнути онука пенсіонерки з біди. Але для цього треба було 2000 гривень, які візьме водій таксі. Жінка виконала всі доручення: винесла гроші, передала, кому треба. І лише потім зв'язалася з онуком», - уточнюється в повідомленні.

Читайте АСН в Google News