Депутати закликають Порошенка оголосити кандидатів на посаду Генпрокурора

20.02.2016, 14:09

Депутати групи «ЄвроОптимісти» закликали Президента України надати для громадськості список кандидатів на посаду Генерального прокурора України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.

«З метою відновлення довіри і пошуку оптимального кандидата на посаду Генерального прокурора група «ЄвроОптимісти» закликає Президента України за власною ініціативою винести на суд громадськості шорт-лист з декількох кандидатів із тим, щоб врахувати думку громадськості і таким чином розділити відповідальність за дуже важливе рішення», - написав Найєм.

На думку нардепа, залучення представників громадянського суспільства і журналістів до вивчення біографії претендентів допоможе уникнути призначення людини, обтяженої корупційним минулим або негідною поведінкою, і підвищить рівень довіри суспільства як до кандидатури на пост Генпрокурора, так і до органів прокуратури в цілому.
«У разі, якщо рішення про призначення генпрокурора буде прийнято без урахування думки громадськості, члени МФО «ЄвроОптимісти» залишають за собою право не голосувати за кандидатуру, обрану з міркувань політичної доцільності», - резюмував Найєм.

Читайте АСН в Google News