Мартиненко не прийшов на допит до СБУ

11.01.2016, 16:20

Колишній народний депутат України Микола Мартиненко не з'явився на допит у Національне антикорупційне бюро України 11 січня, як було погоджено.

За словами адвоката Юрія Грабовського, причина відсутності його клієнта - запланована зустріч із прокурором у місті Берн, Швейцарія, повідомляє прес-служба НАБ.

Зокрема, у клопотанні представника Мартиненка до НАБУ про відкладення допиту наголошується, що 7 січня 2016 року його клієнт отримав листа від швейцарських адвокатів про необхідність прибути до Берну для участі в зустрічі з прокурором.

«Зазначену зустріч заплановано на 12 січня. Виходячи з цього швейцарськими адвокатами Мартиненка на 11 січня 2016 року було призначено зустріч для узгодження правової позиції. Таким чином він не має можливості прибути на допит як свідок з поважних причин і просить призначити допит на 19 січня 2016 року», - ідеться у клопотанні.

Враховуючи те, що візит Мартиненка до Швейцарії стосується тієї ж справи, яку розслідує НАБУ, у Бюро було прийнято рішення про перенесення допиту у двох кримінальних провадженнях на понеділок, 18 січня цього року.

Читайте АСН в Google News