Керівництво ОПЗ призупинило договір з австрійцями

30.12.2015, 17:55

Під час розслідування кримінального провадження за фактами зловживань службовими особами ПАТ «Одеський припортовий завод» компанія припинила виконання договору з австрійською фірмою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

«ОПЗ відмовився від виконання договору переробки давальницької сировини (толінгу) з австрійською компанією. Підприємством виконано 5% від загального обсягу робіт, обумовленого договором, тобто перероблено лише 27 млн ​​куб. м газу замість запланованих 500 млн куб. м сировини», - ідеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що в травні цього року державою до складу керівництва заводу було введено й наділено повноваженнями управляти фінансовою та зовнішньоекономічною діяльністю осіб, які раніше не мали відношення до діяльності підприємства.

Згодом саме вони уклали з новими іноземними фірмами низку договорів про використання потужностей підприємства для присвоєння надприбутків, які мали надходити до Державного бюджету України, у тому числі 22 жовтня 2015 року - договір про переробку давальницької сировини (толінгу) з австрійською фірмою.

Читайте АСН в Google News