МЗС висловило протест у зв'язку з початком суду у справі «26 лютого» в Криму

28.12.2015, 17:03

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з початком суду в Криму у справі «26 лютого». Про це йдеться в коментарі МЗС у зв'язку з початком суду в Криму над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року.

«Міністерство закордонних справ України заявляє рішучий протест у зв'язку з початком «судилища» російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року - Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим, Мустафою Дегерменджи, Арсеном Юнусовим, Ескендером Ємірвалієвим та Талятом Юнусовим, які в цей день стали на захист своєї Батьківщини і висловилися за збереження територіальної цілісності й суверенітету України», - ідеться в коментарі.

У МЗС зазначають, що політика «переслідування російською окупаційною владою кримських татар», випадки насильства та жорстокого поводження з ними, факти примусу до депортації, обмеження права на віросповідання, руйнування громадських організацій і переслідування ЗМІ та журналістів перетворила Крим на «острів страху і страждань його корінного народу».

У зв'язку з цим МЗС вимагає від російської сторони припинити переслідування представників кримськотатарського народу в Криму і негайно звільнити Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджи, Арсена Юнусова, Ескендера Ємірвалієва та Талята Юнусова - «заручників окупаційної політики Російської Федерації щодо України».

Читайте АСН в Google News