Геращенко: Бойовики грубо порушили перемир'я

23.12.2015, 16:53

Бойовики грубо порушили перемир'я, незважаючи на вчорашні домовленості Тристоронньої контактної групи. Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

«Україна офіційно звернулася до ОБСЄ, до представників цієї організації у Тристоронній контактній групі в Мінську, до СММ ОБСЄ з вимогою зафіксувати грубе порушення бойовиками режиму тиші сьогодні, вже після того, як вони пообіцяли неухильно дотримуватися режиму тиші у святкові дні, з 0:00 на 23 грудня. Ці обіцянки вони дали в Мінську 22 грудня - і ось ціна їхнім словами», - написала Геращенко.

За її словами, порушення режиму тиші та припинення вогню відбувається при повному потуранні й сприянні росіян, які вчора також брали участь у роботі групи з безпеки та Тристоронньої контактної групи.

«Ось ціна їхнім словам та «обіцянкам». Те саме - брехня, безвідповідальність, недотримання слова - відбувається й по інших пунктах Мінських угод, зокрема щодо звільнення заручників», - написала вона.

Читайте АСН в Google News