Бойовика «Кузю» піймали в Дзержинську

14.12.2015, 15:42

У Дзержинську Донецької області поліцейські затримали бойовика «Кузю». Про це повідомили в прес-службі ГУ НП в області.

31-річний місцевий житель Дзержинська брав участь у захопленні відділення поліції. Він став до лав бойовиків у квітні 2014 року.

«Зловмисник брав участь в організації блокпоста між Дзержинськом та Горлівкою, потім зі зброєю в руках здійснював незаконний пропускний режим і фільтрацію громадян на цій посаді. Потім його було переведено до групи швидкого реагування, де він затримував пізніх перехожих за «порушення комендантської години», перевіряв несення служби на блокпостах «ДНР», - повідомили в поліції.

22 травня 2014 року затриманий брав активну участь у захопленні будівлі Дзержинського міськвідділу міліції й незаконно заволодів транспортним засобом, який був речовим доказом у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України, в якому він проходить свідком.

«На цьому «Кузя» не зупинився і на початку червня минулого року викрав транспорт і зброю своїх колег-терористів, за що його було оголошено «у розшук». Від своїх соратників чоловік утік за межі міста і продовжував працювати на фейкову республіку. Установлено, що останнім часом він перебував у Горлівці, де підвозив продукти на блокпости», - сказано в повідомленні.

Бойовика вже затримано, йому пред'явлено звинувачення у скоєнні кримінального злочину за ч.2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» КК України. Тепер «Кузі» загрожує від 3 до 8 років в'язниці. Крім того, його повідомлять і про підозру за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст.341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) КК України.

Читайте АСН в Google News