Дві тисячі пар зареєстрували свій шлюб в онлайн-режимі

10.12.2015, 15:53

Дві тисячі пар українців скористалися онлайн-послугою реєстрації шлюбу. Про це розповів голова Мін'юсту Павло Петренко під час звіту Кабміну за підсумками року роботи, передає «112 Україна».

«Крім полегшення життя для бізнесу, ми також з нашими колегами, експертами, представниками громадських організацій розробили низку онлайн-сервісів для громадян, які не займаються бізнесом. Найбільш популярною послугою була реєстрація шлюбу. Усі, хто проходив цей етап у своєму житті, знали, що треба йти домовитися з певним співробітником РАГСу, заплатити йому хабар, щоб отримати найкращий день, найкращий час і найкращий зал, або чекати дуже довго своєї черги для того, щоб узяти шлюб. Ми запровадили систему онлайн-послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану», - розповів Петренко.

Таким сервісом скористалися дві тисячі пар молодят. Крім цього, міністр розповів і про те, що було відкрито фронт-офіси, де працюють співробітники РАГСів, і тепер молоді батьки можуть протягом 24 годин отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку. Такою послугою вже скористалися батьки 6 тисяч новонароджених.

Читайте АСН в Google News