Порошенко призначив нового представника України в ООН

09.12.2015, 22:41

Президент Петро Порошенко призначив нового Постійного представника України при Організації Об'єднаних Націй. Ним став Володимир Єльченко. Як повідомляє прес-служба глави держави, відповідний указ Порошенко підписав сьогодні, 9 грудня.

Коментуючи це дипломатичне призначення, міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав нового представника України: «Я буду радий уже незабаром бачити Володимира Єльченка на чолі Постійного представництва України при ООН. Усі разом ми працюватимемо в інтересах України», - підкреслив міністр.

Говорячи про завдання, які стоять перед новим Постійним представником, Клімкін підкреслив: «Ефективна робота в складі Ради безпеки ООН - це наша нова вершина. Для того щоб її підкорити, ми вже зараз надаємо нашій місії в Нью-Йорку нову динаміку. Добре, що Україні пощастило і в неї є когорта професіоналів, які добре розуміють ООН і вміють на всіх рівнях ефективно спрямовувати її роботу в інтересах нашої держави», - зазначив він у коментарі.

На переконання міністра, один із таких профі - Володимир Єльченко.

«Це людина, яка знає ООН як свої п'ять пальців, користується там високим авторитетом і в якої є унікальний досвід роботи в Радбезі під час нашого членства в цьому органі у 2000-2001 роках», - додав він.

Читайте АСН в Google News