Порошенко затвердив зміни до КПК

09.12.2015, 14:52

Президент Петро Порошенко затвердив зміни до Кримінально-процесуального кодексу (КПК) щодо арешту на майно. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Це було зроблено для усунення корупційних ризиків. Порошенко підписав Закон №769-VIII «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні».

«Закон удосконалює можливості практичного застосування положень КПК про відшкодування шкоди, заподіяної злочинними діями підозрюваного, обвинуваченого, унеможливлює несумлінне використання наявних законодавчих механізмів для уникнення конфіскації майна, спеціальної конфіскації або відшкодування збитків, у т.ч. у разі задоволення цивільного позову забезпечує застосування заходів кримінально-правового характеру до юридичної особи, а також підвищує ефективність проведення спеціального досудового розслідування», - сказано в повідомленні.

Крім того, закон передбачає можливість накладення арешту на майно будь-яких осіб, якщо його може бути використано як доказ у кримінальному провадженні, або до нього може бути застосовано спеціальну конфіскацію.

Читайте АСН в Google News