Порошенко підписав указ про спрямування 5% ВВП на оборону

02.12.2015, 12:34

Президент Петро Порошенко підписав укази «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 листопада 2015 року «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України» і «Про рішення РНБО від 11 листопада 2015 року «Про забезпечення видовою інформацією державних органів».

Як повідомляє прес-служба глави держави, РНБО пропонує Кабінету Міністрів передбачити в бюджеті витрати на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі 5% від ВВП, при цьому фінансування потреб цього сектора передбачити в обсязі не менше 100 мільярдів гривень. Крім того, доручено передбачити видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних Сил України з урахуванням стандартів держав - членів НАТО.

Також визначено пріоритетні напрямки першочергового фінансування, за якими мають бути вжиті заходи у 2016 році. МЗС спільно з Міністерством оборони, МВС і Службою безпеки доручено активізувати роботу з використання ресурсів трастових фондів НАТО та іншої міжнародної технічної й гуманітарної допомоги. Міністерству фінансів доручено посилити контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства у сфері національної безпеки.

Читайте АСН в Google News