Суд визнав недійсною заяву «Укрнафти» про зарахування дивідендів за 2011-2013 за рахунок вимог до «Нафтогазу»

30.11.2015, 10:30

Господарський суд міста Києва задовольнив позов НАК «Нафтогаз України» і визнав незаконною заміну зобов'язань ПАТ «Укрнафти» щодо виплати дивідендів за 2011-2013 роки зарахуванням зустрічних грошових вимог цієї компанії до «Нафтогазу». Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК.

«Господарський суд м.Києва розглянув справу за позовом НАК «Нафтогаз України» до ПАТ «Укрнафта» щодо заміни зобов'язань Укрнафти з виплати дивідендів за 2011-2013 роки зарахуванням зустрічних грошових вимог цієї компанії до Нафтогазу», - ідеться в повідомленні.

«Нафтогаз» зазначив у суді, що не має права на отримання зазначених дивідендів, оскільки вони повинні виплачуватися безпосередньо до державного бюджету України.

Крім того, повідомляється, що «Нафтогаз» не є зберігачем природного газу «Укрнафти», а тому не може нести відповідальність за зберігання цього газу. Також зобов'язання «Нафтогазу» з відшкодування шкоди «Укрнафті» не підтверджено жодним судовим рішенням.

«Отже, Господарський суд міста Києва задовольнив позов «Нафтогазу» і визнав недійсною заяву «Укрнафти» про зарахування дивідендів за рахунок вимог до «Нафтогазу», - повідомили в НАК.

Читайте АСН в Google News