Народні депутати виправдовують застосування сили працівниками ТЦК. Нардеп назвав причину

07.06.2024, 08:27

Останнім часом почастішали заяви про побиття військовозобов'язаних співробітниками ТЦК. Для зменшення таких випадків необхідно проводити розслідування та ретельно відбирати кандидатів у військкомати, враховуючи їхній психологічний стан, заявив нардеп та волонтер Руслан Горбенко в інтерв'ю Укрінформу.

Народний обранець пояснив, що представники ТЦК мають лише дві причини для застосування примусових заходів.

"Зараз почали поширюватися заяви про побиття або навіть убивства осіб від рук співробітників ТЦК. Звичайно, необхідно проводити розслідування таких випадків та ретельні перевірки співробітників центрів комплектування. Були випадки, коли саме їхня некомпетентність ставала причиною конфліктів. Тому дуже важливим є належний відбір кандидатів у ТЦК. з урахуванням їхнього психологічного стану та підготовки для спілкування з військовозобов'язаними," - зазначив депутат.

На його думку, це зробить мобілізацію більш ефективною та підвищить довіру суспільства до центрів комплектування. Водночас Горбенко зазначив, що трапляються випадки, коли представники ТЦК можуть застосувати силу.

"Наприклад, представники ТЦК можуть застосовувати силу та вдаватися до примусових заходів у випадках, коли громадяни відмовляються виконувати законні вимоги щодо мобілізації. Такі дії також можуть бути обґрунтовані у випадках затримання осіб, які самовільно залишили військову частину або місце служби," - пояснив нардеп.

Читайте АСН в Google News