Китай почав надавати Росії летальну зброю.

22.05.2024, 14:33

Міністр оборони Великобританії Грант Шаппс заявив, що Китай почав постачання летальної зброї до росії для використання у війні проти України. Ця заява була зроблена на оборонній конференції в Лондоні, де Шаппс повідомив, що британські та американські спецслужби мають свідчення про такі поставки.

Під час оборонної конференції в Лондоні Шаппс повідомив, що інформацію про такі поставки отримали спецслужби Великобританії та США.

Шаппс зазначив, що британська та американська розвідка мають дані про співпрацю Росії та Китаю в галузі бойового обладнання, призначеного для використання в Україні.

Він підкреслив, що ця інформація незабаром буде оприлюднена.

 "У нас є свідчення, що Росія і Китай співпрацюють у галузі бойового обладнання для застосування в Україні, - сказав Шаппс. - Американська та британська розвідка оприлюднять дані про те, що з Китаю до Росії, а далі в Україну надходить летальна допомога".

Китай неодноразово відкидав звинувачення у постачанні зброї Росії.

В інтерв'ю ВВС держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Китай підтримує російську оборонно-промислову базу, надаючи "величезну кількість" верстатів, мікроелектроніки та оптики.

Блінкен зазначив, що 70% верстатів і 90% мікроелектроніки надходять із Китаю.

Британський аналітичний центр RUSI попередив про можливе використання китайських супутникових технологій для розвідки по лінії фронту в Україні.

Ці заяви підкреслюють побоювання західних країн щодо зростаючої співпраці між Росією та Китаєм у військовій галузі та можливих наслідків цього для війни в Україні.

Джерела:

Ці джерела надають додаткову інформацію та контекст для заяв британського міністра оборони та інших офіційних осіб.

Читайте АСН в Google News