США не змінили свого ставлення щодо застосування своєї зброї за межами України

22.05.2024, 09:29

В останньому інтерв'ю The New York Times президент Володимир Зеленський зазначив, що окупанти обстрілюють Україну з позицій, розташованих близько до кордону, оскільки розуміють, що українська армія не зможе відповісти із західної зброї.

Зеленський підкреслив, що Київ неодноразово звертався до президента США Джо Байдена та лідерів інших країн з проханням дозволити використання їхньої зброї для захисту.

Учора американські конгресмени офіційно звернулися до міністра оборони США з проханням дозволити Україні завдавати ударів по стратегічних цілях у Росії "за певних обставин".

Проте Сполучені Штати Америки не змінили позиції щодо незастосування американської зброї по російській території. Так, представник Пентагону Патрік Райдер під час спілкування з журналістами відповів на прохання озвучити ставлення Вашингтона до можливості українських атак по території РФ. "Міністр оборони (Ллойд Остін, - ред.) наголосив, що наша політика не змінилася". Про це пише Укрінформ.

За словами Райдера, вони зосереджені на забезпеченні української армії засобами, необхідними для її захисту в межах власної території. Він обіцяє, що Штати продовжать роботу з Україною та партнерами з цього питання.

Читайте АСН в Google News