СБУ вилучила рекордну партію бурштину на 20 мільйонів гривень

27.11.2015, 10:49

У Рівненській області співробітники Служби безпеки України виявили рекордну партію бурштину на суму понад 20 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба відомства, біля Рівного правоохоронці зупинили мікроавтобус на трасі Київ - Чоп. У ньому було знайдено понад 100 кілограмів бурштину-сирцю і майже 22 кілограми готових виробів з сонячного каменю.

«Встановлено, що особи, які перевозили і супроводжували вантаж, належать до організованого угруповання з-поміж жителів Донецької області та однієї з країн Східної Азії. Крім скупки, зловмисники також налагодили підпільну обробку бурштину для продажу за кордон», - йдеться в повідомленні.

Також співробітники СБУ оперативно виявили нелегальний цех у Шепетівці в Хмельницькій області. Під час обшуків правоохоронці знайшли, зокрема, 43 верстати для обробки бурштину та понад 145 кілограмів сирцю і готових виробів.

«Загалом під час операції співробітники СБ України вилучили рекордну партію сонячного каменю вагою майже 270 кілограмів, яка за цінами чорного ринку становить приблизно 20 мільйонів гривень», - зазначили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності організаторів та членів угруповання.

Читайте АСН в Google News