Представник Білого дому США: немає вказівок на те, що із нападом у Москві пов'язана Україна

22.03.2024, 21:32

Адміністрація США заявила, що в неї немає жодних даних, які б дозволили припускати, що за нападом на концертний зал у Москві стоїть Україна, яка відображає російську агресію. «Поки що немає жодних вказівок на те, що Україна чи українці причетні до цієї стрілянини, – заявив представник Національної ради безпеки США Джон Кірбі. — Я застеріг би вас від того, щоб якось пов'язувати це з Україною з такою поспішністю».

«Коли ви дивитеся на ці кадри (йдеться, мабуть, про кадри стрілянини у фойє концертного залу — Бі-бі-сі), треба розуміти, що є мами, батьки, брати та сестри, до яких новини поки не дійшли. Це буде тяжкий день. Ми думаємо про них», - сказав Кірбі.

Кірбі також нагадав, що американське посольство в Москві видало попередження всім громадянам США у столиці Росії уникати будь-яких масових скупчень, у тому числі концертів.

Незрозуміло, говорив він про недавнє повідомлення або про те, яке було поширене 7 березня, коли американське посольство попереджало про напад, що готується в Москві, і говорило про екстремістські "плани нападу в найближчі 48 годин на великі скупчення людей у Москві, яке неминуче трапиться".

Зі схожою пересторогою виступила і британська місія в Росії.

Читайте АСН в Google News