Лідери ЄС поки що не змогли домовитися про використання прибутку від заморожених російських активів для допомоги Україні

22.03.2024, 07:55

Лідери країн Європейського союзу на саміті у Брюсселі домовилися "продовжити роботу" над планом використання прибутку від заморожених у Євросоюзі російських активів для допомоги Україні, як зазначено у спільній заяві. Однак, конкретного рішення з цього питання на даний момент не прийнято.

"Європейська рада вивчила прогрес у галузі подальших конкретних кроків щодо використання доходів від російських заморожених активів на користь України", - йдеться у висновках, прийнятих за підсумками першого дня саміту.

Наголошується, що лідери ЄС обговорили можливість використання цих доходів, у тому числі, для надання військової підтримки Києву.

"Європейська рада продовжуватиме роботу за пропозиціями, що надійшли від голови дипломатії ЄС та від Єврокомісії", - наголошується в документі.

Якщо такий план буде схвалено, то Київ може отримати близько трьох мільярдів євро (3,3 мільярда доларів) на рік.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив, що сподівається на швидке ухвалення рішення.

"Ми націлені на оперативний вирішення цього питання", - сказав він на прес-конференції після завершення першого дня саміту ЄС.

Читайте АСН в Google News