У наступній "хвилі" мобілізують 500 тисяч людей: FT

14.03.2024, 06:49

Під час наступної "хвилі" мобілізації до лав ЗСУ, найімовірніше, залучать до 500 тисяч осіб. Загалом в Україні є 3,7 мільйона громадян, які зможуть взяти в руки зброю, йдеться у публікації. "_blank" rel="nofollow noopener">Financial Times.

Зараз, за оцінками аналітиків, на фронті перебуває близько 330 тисяч військових. Як пояснили газеті в Міноборони, нова "хвиля" мобілізації буде покликана оновити склад підрозділів, що знаходяться на передовій з першого місяця війни, решта має замінити загиблих або вирішувати інші бойові завдання в залежності від обстановки на фронті.

Згідно з даними парламентського комітету з питань економіки, з 11,1 млн чоловіків віком від 25 до 60 років лише 3,7 млн мають право на мобілізацію. Інші - вже воюють, мають інвалідність, перебувають за кордоном або є працівниками критичної інфраструктури.

Тоді як із повідомлення МО у Facebook випливає, що 400-500 тисяч є коригованими загальними оцінками залежно від розвитку подій на театрі бойових дій: підготовка військовослужбовців становитиме до 3 місяців.

Новий законопроект також пропонує мобілізацію певної частини поліцейських, проте відсоток має бути визначений таким чином, щоб поліція й надалі виконувала свою функцію забезпечення правопорядку, уточнює прес-служба МО України.

Аудит підрозділів МОУ та Генерального штабу триває.

Читайте АСН в Google News