З міжнародної телеверсії «Оскара» вирізали фрагмент із перемогою української картини «20 днів у Маріуполі»

11.03.2024, 21:37

Про це повідомляє Суспільне Культура, де сьогодні о 20:30 був запланований показ скороченої версії церемонії.

Після отримання матеріалів від організаторів команда виявила, що нагородження українських документалістів відсутнє. Водночас також немає деяких інших категорій.

Команда Суспільного висловила обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited та, замість скороченої версії, для українських глядачів транслює повну версію, що була в прямому ефірі телеканалу в ніч з 10 на 11 березня.

Нагадаємо, Україна отримала перший Оскар в історії: картина «20 днів у Маріуполі» перемогла у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм»

«Я хотів би ніколи не робити цей фільм, не виходити на цю сцену, і хотів би, щоб росія ніколи не нападала на Україну. Якби я міг обміняти нагороду на те, щоб росія не окупувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових і цивільних, які зараз в тюрмах та знаходяться в заручниках» – сказав режисер картини Мстислав Чернов під час нагородження.

Авторами стрічки «20 днів у Маріуполі» є режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Вони були останніми журналістами, які залишалися в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, і зафіксували те, що відбувалося в приазовському місті в перші три тижні повномасштабного вторгнення.

Читайте АСН в Google News