Чубаров розповів про результати блокади Криму

25.11.2015, 15:25

Результатом блокади Криму стало те, що кримська тематика повернулася як до українського, так і до міжнародного порядку денного. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

«Для мене найголовніше, що ми повернули кримську тематику як в українське життя, так і на порядок денний міжнародної політики. Останніми тижнями я і Мустафа Джемілєв зустрічалися з пані Астрід Торс, верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин. Вона цікавилася завданнями, які стоять перед нами, висловила деякі свої думки», - сказав Чубаров.

За його словами, організатори блокади готові вислухати пропозиції ЄС щодо, можливо, більш ефективних заходів захисту кримських татар у Криму і деокупації півострова.

Читайте також: Є два варианти договору про постачання електроенергії до Криму

«Варто сказати, що одне із завдань цієї акції - підтримати дух, надати моральну підтримку людям, які залишаються вірними своїй землі, залишаються вірними Україні. І це завдання ми теж вирішили, бо, повірте мені, ми з різних джерел, різними шляхами отримуємо дуже багато інформації про те, як почувають себе люди в Криму, які в них найболючіші питання, які наші кроки вони підтримують, які дискусійно обговорюють щодо громадської блокади Криму», - зазначив він.

Читайте АСН в Google News