Народні прикмети на 29 серпня 2023 року: що не можна робити цього дня

29.08.2023, 08:01

29 серпня згідно з народним календарем вважається Горіховим Спасом, також відомим як Горіхівник, Третій Спас, Хлібний Спас, Спас на полотні та Спас Нерукотворний.

Згідно з народними прикметами, напередодні Третього Спасу старожили стежили за водою у водоймах. Якщо вода була спокійною, це передбачало теплу осінь та безмітну зиму.

Цей день вважався часом заготівлі лісових горіхів. У більшості сіл і сіл цього дня не влаштовували великих свят, оскільки селяни завершували літні поля та займалися підготовкою до дощів.

За народними віруваннями, цього дня не варто погано поводитися з хлібом: не кидайте його, не кидайте на підлогу. Залишки хліба краще віддати тваринам чи птахам, ніж викидати. Не рекомендується кидати сміття, начхати або поганословити у земних джерел, таких як джерела та криниці.

Також важливо уникати використання рушника іншої людини, щоби не перенести хвороби. Рекомендується уникати поодиноких походів у ліс, на рибалку або в незнайомі місця, оскільки, згідно з повір'ями, у цей день активізується нечиста сила.

Небажано бажати зла іншим ні в думках, ні в словах, оскільки існує віра у закон бумерангу. І, звичайно ж, слід уникати лінощів і ледарства, щоб не залучити проблем на роботі в майбутньому.

Читайте АСН в Google News