Капіталізація Nvidia перевищила $1 трлн на фоні інтересу до AI-розробок

31.05.2023, 09:30

Nvidia стала першим виробником мікрочіпів, ринкова капіталізація якого досягла 1 трлн доларів. За тиждень вартість акцій компанії зросла на третину! І все через інтерес до штучного інтелекту.

Nvidia спочатку була відома як виробник комп'ютерних чіпів для обробки графіки, насамперед у комп'ютерних іграх, чим продовжує успішно займатися досі.

Однак глава компанії Дженсен Хуанг зробив ставку на штучний інтелект, інвестувавши в додаткові функції для чіпів Nvidia, задовго до того, як ця технологія стала широко популярною.

Заснована в Кремнієвій долині 30 років тому Nvidia поповнила елітний клуб американських компаній на кшталт Apple і Microsoft із ринковою капіталізацією понад $1 трлн.

У вівторок вартість акцій компанії на Нью-Йоркській фондовій біржі перевищила $412, збільшившись більш ніж на 30% з минулого тижня.

У понеділок глава Nvidia Дженсен Хуанг на виставці Computex у Тайбеї представив нові продукти компанії, пов'язані зі штучним інтелектом, і заявив, що "світ досяг переломного моменту нової ери обчислень".

Читайте АСН в Google News