На росії знову атаковано НПЗ у Краснодарському краї

28.05.2023, 08:39

Згідно з інформацією, переданою пропагандистськими каналами фашистської Росії, зокрема ТАРС, кілька безпілотних літальних апаратів атакували Ільський нафтопереробний завод у Краснодарському краї на Росії. Пропагандисти заявляють, що атака була відбита, але "частина уламків впала на території заводу", що викликало "задимлення", яке оперативно загасили. Повідомляється, що інфраструктура заводу не постраждала.

4 травня на цьому НПЗ сталася пожежа, причина якої, за даними джерела ТАРС, була пов'язана із ударом безпілотного літального апарату. На той час місцева рашистська влада не коментувала цю версію. 5 травня агентство повідомило про другу атаку дрону на Ільський НПЗ за два дні. Згідно з інформацією "Комерсанта", дрон пошкодив одну із установок заводу.
Наприкінці травня атаки безпілотників на об'єкти, пов'язані з паливом, почастішали у різних регіонах Росії.

Напередодні, 27 травня, губернатор Псковської області повідомив про вибух у будівлі нафтопровідної компанії, ймовірно, викликаний ударом дрона. Інцидент стався неподалік кордону з Білоруссю. Також уряд Тверської області повідомив про падіння безпілотних літальних апаратів, а канал Baza та інші телеграм-канали уточнили, що дрони атакували нафтопереробну станцію, яка обслуговує магістральний нафтопровід "Дружба".

Читайте АСН в Google News